Solsting ;)

Känns som om jag fått solsting ;)...kan man få det i denna regniga sommar. Här om dagen kom Andreas hem och berättade hur min yngsta bror hade glömt bilen hos en kompis, han trode att han gått och fixade skjuts hem på kvällen och glömde bilen. Jag skrattade och dumförklarade honom, typiskt han, som är så disträ. Jo så i fredags var jag på byn med bilen, medan familjen var på kvarnsveden och badade. Jag åkte dit efteråt och parkerade bilen på kvarnsveden. Så klart glömde jag bort bilen och och gick hem med familjen. Så grannen frågar om det är något med bilen när vi kommer hem. Tagen på bar gärning! Berättar att jag glömt den och vi skrattar lite glatt, berättar även historien om min bror. Går ner och skall hämta bilen. Några som låg bredvid oss på stranden hejar på mig, undrar säkert vad jag gör på parkeringen. Väl framme vid bilen inser jag att jag har glömt nycklarna. Bara att gå hem, grannen står och flinar på tomten. Värsta solstingen ;)

Knas

Förra inlägget skulle ha publicerats förra veckan och en del föll bort. Ni såg bild på en bit av en skattjakt. Jag beställde hem två ds liknade spel, inte alls så dyr som ds, men det får duga till mina två barn. De är glad bara att det går att spela spel av olika slag och så slipper de skivas om min telefon. Men för att göra det extra spännande och överraskande så ordnade vi en skattjakt på morgonen så de fick leta sina paket. Hela dagen gick spelen varma. Än behöver de mycket hjälp med hur man gör och så, men hoppas att de snart blir mer självgående;)

Mycket som händer!!

PÅ sommarn blir det lite som det blir. Första prio är inte att blogga ;).....Förra veckan upptäckte vi ett getingbo i lekstugan. Lydia han bli stucken innan vi gjorde projekt ta veck alla getingar. googlade på bästa bekämpningsmedel för att få bort getingar och gjorde oss en blandning av radar och myrro. Effektivt måste jag säga. Andreas är den människa som jag känner som är såååå smärtkänslig. Så innan han vågade gå in i lekstugan var han tvungen att svira om. Titta på bilden nedan så ser ni vilken bra skyddsdräkt. Men efter att alla getingar var borta, städade jag och barnen lekstugan och den blev så ren och fin. Så nu leker de för fullt där igen. Speciellt minstingen är där och donar hela tiden.

Nytt liv!!!

Så drastiskt är det nog inte, men en stor förändring i livet. Nu är glasögonen veck. Är ganska nyss hemkommen från Gävle där jag opererat ögonen. Det svider och är lite obehagligt nu, men känner att det blir bättre och bättre hela tiden. Nu sitter jag inne med solglasögon och hör hur Andreas jobbar på där på övervåningen. Han försöker bada tre lortiga ungar, skönt att man kan skylla på ögonklåda.

Kusin brudar;)

En liten bild på 4 kusiner, fyra brudar med egna viljor. Men så mysigt att de har varandra, vilket härligt gäng de är och vad roligt de kommer ha på vägen genom livet ;)....

Familj ;)

Japp, då vart det fredag tillslut och Andreas har fått semester. Skönt! Ikväll var vi väg till Långhed på tacocafe med ett gäng familjer, Andreas syskon och mina, eller några av dem. Sedan åkte vi hem hit och fika. Alltid lika trevligt att ha folk hos sig;)... Andreas somna på soffan slut efter ett helt läsår av jobb. Nu skall han få pusta ut och slippa kolla blocket, fika, facebooka och luncha, för det är väl de som han gör på jobbet. Utan nu skall han få njuta av gräsklippning, rensning, umgås med barnen, fixa middag, snickra och mycket mera som man kan dona med på semestern ;)....På tisdag bär det av till Gävle för mig och laser av ögonen. Äntligen skall jag bli fri mina glasögon. Har haft glasögon sen jag var 13 och nu så skall jag slippa. Har aldrig trivts i glasögon och haft för känsliga ögon för linser, så det blir ett Holly moment för mig på tisdag. Nä ta och bära upp gubben till sängen så han slipper sova på soffan, tur för han att frun är stark och han är lätt. God natt

Breaking news

Breaking news, eller som vi säger på svenska, senaste nyheten. Jag har inställt på mobilen att få senaste nyheten så fort den lanseras på Aftonbladet. Idag handlade det om mannen som blev uppäten av tigrar, Reinfeldts skilsmässa mm. Tänk vad mycket som händer och sker runt oss hela tiden av intryck och händelser. Facebook är samhällets breaking news, där får vi senaste nyheten om varandra. Nu har jag städat klart, nu är jag singel, nu börjar semestern, nu går jag och lägger mig. Vi matas hela tiden med breaking news. I mitt fall kan det nästan bli stressigt, så nu tänker jag ta semester från allt de senaste och försöka att inte bry mig så mycket om vad som sker och görs hos andra. Nu skall jag sitta på bryggan och doppa fötterna i vattnet, dricka kaffe i solstolen, läsa böcker och bara hänga med ungarna. Inte att förglömma sena kvällspromenader, drömma mig bort eller bara finnas:)....sen får jag kolla breaking news efter semestern och se vad som hänt, kanske Reinfeldt inte är singel längre;)...

Det är nära nu;)

Folk undrar hur det går för vår samling till utlandet. Förstår om ni är spända på resultatet i flaskan. Tyvärr har den inte ökat i den takt jag trodde, men skall skärpa till mig. Här kommer en bild så nu kan följa nivån på tiorna ;)...snart flyger vi

Plötsligt händer det!

Albin, mellanpojken har haft svårt att säga R. Men idag så lärde han sig, nu rullar han på tungan hela tiden och bara säger rrrrrrr. Befrielse för honom.

Stekt eller bränd

En rolig grej som Lydia sa idag. Hon undra varför Erik saade är så bränd. Hur menar du frågade jag. Ja han är sååå bränd. Sen förstod jag bas hon menade. Att han var het. Stek het, alltså snygg. Hon är som sin mor, blandar ord ;)

Gröna Lund

Gröna Lund med härliga vänner

Semester

Semestern är här och allt förväntas vara på topp. Det är det väl oxå, om inte vädret hade varit sååå dåligt. Svensk semester är så beroende av värme. I veckan har vi varit till stockholm några dagar. Det var helt magiskt. Vi besökte slottet, Gröna lund och några restauranger. Vi hade lämnat lille Ludwig hemma hos mormor och morfar, så vi hade bara de två äldsta barnen med oss. De uppskattade verkligen att få vara i centrum ett tag. Vi har små pyglat här hemma med lite projekt som strandat under våren, sånt som bara måste fixas.

familjefrida

En trebarnsmor, arbetar som mellanstadielärare när jag inte är mammaledig. Bloggen kommer att handla om livet som småbarnsförälder, vän, livskamrat, granne och mycket mer. Livet är spännande, sorgligt, drygt, underbart och strävsamt. Vill försöka sprida glädje och uppmuntran genom mitt bloggande.

RSS 2.0