Högstadium!

Usch, är rädd för att vi i ALFTA blir utan högstadium. Politikerna har talat, ett högstadium skall bort i denna bygd. Gissa om Alfta kommer ryka?? Men än är inte sista ordet sagt. Får vi inget högstadium här, försvinner sannolikt biblioteket med. Förstår att kommunen måste spara, vi har ju inte pengar så att det räcker till allt. Fast tror att vi måste tänka om. Läggs mycket ner, försvinner attraktionen för hit flyttande, företag försvinner, därmed skattebetalare. Farligt att flytta allt till Edsbyn, eftersom Alftaborna ändå väljer att åka till Bollnäs. Vi åker ju hellre till Bollnäs och handlar, går på tandläkarn, badhus, hc, bibliotek mm eftersom de har större utbud och att det är lika långt som till Edsbyn. Medan edsbyborna har bara halvvägs till Alfta. Kom igen gott folk, vi måste vända denna tråkiga trend. Hit med fler barn och familjer, öka skattebetalare, alltså minska arbetslösheten. Vi skall visa att ALFTA är en trygg och härlig plats att leva på, där vi kan erbjuda alla 1-9 skola. Dessutom är man som mest känslig i 13-15 års ålder för allt tryck som finns runt omkring. Skönt att kunna få gå på en liten skola då, lättare att bli sedd.



Kommentarer
maria

Det är sååå sjukt! Jag blir så upprörd!! Hur tänker dom? Man kan ju inte behöva spara hela tiden? Man måste kunna vända trenden på annat sätt, få folk att flytta dit. I Stockholm måste de bygga fler skolor för det finns för få! HALLÅ?! Nått är snett liksom!!

2012-03-27 @ 16:07:22
URL: http://amria.se
Ewa

Helt rätt Frida, har för mej att det skulle värnas om landsbygden och skolorna enligt de som tog över efter sista valet i Ovanåkers kommun, men ack så blev inte fallet

2012-03-27 @ 18:13:19
Ewa

2012-03-27 @ 18:15:10
Frida

Ja var det inte så de sa Ewa! Det är som vanligt, lovar mycket, håller lite. Hoppas ändå att de kan finna en bra lösning för båda byarna. Jag har hellre ett badhus och bibliotek bara skolan får vara kvar. Hoppas det är bra med dig och Torsten. Ni kan väl komma förbi någon kväll på kaffe. Kram

2012-03-27 @ 21:04:39
Frida

Håller med dig oxå Maria!!! Kom på ett bra sätt att bryta trenden. Både ALFTA och Edsbyn behöver sina högstadium. Kram

2012-03-27 @ 21:06:08
Anonym

håller med! sanna ord!=)

2012-03-27 @ 22:05:23


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

familjefrida

En trebarnsmor, arbetar som mellanstadielärare när jag inte är mammaledig. Bloggen kommer att handla om livet som småbarnsförälder, vän, livskamrat, granne och mycket mer. Livet är spännande, sorgligt, drygt, underbart och strävsamt. Vill försöka sprida glädje och uppmuntran genom mitt bloggande.

RSS 2.0