Hoho

Tomten är i farten! Har klickat hem lite julklappar till små trollen. Stora stygga vargen har redan fått sitt. Ny skidutrustning plus nya skidkläder, som han sa var i stort behov av :). Det ger ju mig inget val än att fortsätta med mina gamla skidor, ärvda av min mor och är utan spann. Men men, man kan inte gå allt.

Bakning!!!

Ibland måste jag bara släppa taget, och låta barnen få pröva på olika saker. Som igår när de frågor om de inte kan få baka, själva utan mammans hjälp!! Hjälp tänkte jag, blir ju sanering av kök, ja kanske hela hallen med. Men snäll som jag är fick de baka chokladbollar helt på egen hand. Jag hjälpte till med ingredienserna. Resultat blev olika storlekar, sockrigt och gott.

Handboll!!!

Ja då har jag varit och sett på lydias första handbollsmatch. Igår åkte Lydia, jag och en massa förväntansfulla tjejer till Edsbyn för att premiär spela en träningsmatch. Innan hon åker, ropar hon till Andreas, - passare så att vi inte vinner för då kommer jag hem med pokalen. Blodigt allvar för lillgumman. Väl framme i edsbyn var det fullsatt läktare och yra småtjejer. Jag filmade och kan än inte sluta skratta, dom va för söta och inte så väldigt regelmässiga ;).. Någon pokal fick vi inte med hem, men mysigt var det. Bäst av allt är när vi sättet oss i bilen och Lydia utbrister. När skall vi spela handboll på riktigt, så man får slänga bollen i korgen nån gång. Men Lydia det är basket, säger jag. Jaha... men tycker allefall att korgen vore roligare än att slänga bollen på det där viset. Gissa om hon kommer bli en framgångsrik handbollsspelare :)

Lyxfredag!

I dag började dagen bra!! Kom på igår kväll att Andreas är ledig på fredagar, varför inte utnyttja det lite :-). Sagt och gjort åkte jag till badhuset på frukostbad alldeles ensam. Åå vad det var ljuvligt. Simmade, solade, bastade och åt värsta frukosten i min ensamhet, kunde inte startat dagen bättre. Fick energi till att fredagsstäda och handla sen. Skall nog fortsätta med mitt fredagslyx framöver. Annars rullar det på för fullt här hemma, Andreas river och snickrar för fullt. Skall inom några veckor, månader eller år bli ett sovrum till oss. Gäller att peppa han medans han är i gasen, för inspirationen kan lätt försvinna från honom. Då är det kört att återfå den ;-)... Trevlig fredag på er

Nostalgi

Kollade igenom datorn på gamla bilder och filmer....tänk vad tiden går fort. Snart sitter väl Albin och Ludwig här med moppemusching.
 
 

Jag skall aldrig säga aldrig

Skrev nyss om hur Ludwig rymde och att det aldrig fick hända igen. Pytsan, idag slog han till igen. Fast en aningen värre. Sitter på centrumkyrkan i deras lägenhet och samtalar, Ludwig går ner och pyglar i källaren, där finns en genväg in till stora kyrkan. Men jag hade låst överallt så jag pratade på i lugnan ro. Får sedan syn på en man ute på vägen som kommer och bär på min son. Han hade tagit sig ut och sprungit i bara strumpor ner mot ALFTA järn där en bil hade stannat och plockat upp honom och nu sökte ägaren. Fy...Hjälp vad rädd man blir. Söker därför en hundpejl till min son. En som larmar tydligt efter att han sprungit ifrån mig med några meter.

Knocking on heavens door!

Lillgubben har nog nästan varit och knackat på himmelens dör. I förgår så rymde han i bara mässingen och storstövlar. Efter att jag fått panik och rusat runt hela området, såg jag ett litet huvud på grannens gård. Han stod vid deras infart, precis vid storvägen och vinkade på bilarna som passerade. Han skratta så gott när jag hittade han. Frusen och kall bar jag in han och lovade mig själv att detta aldrig får hända igen. Hur skall jag kunna hålla reda på alla ungar, hinner bara titta bort så har något hänt. Tror jag skall göra som min bror och säga upp mig. Inte från jobbet, utan från hushållssysslorna och passningen av barnen. Nu sitter vi bänkade framför landskampen mellan Sverige och England. Andreas vet inte om att jag tänker byta kanal kl 21.00, när greys börjar på 5:an. Men han blir nog varse snart :-)...Idag har vi bakat i brödstugan igen, kul även denna gång. Kan jag få lite H2o sa Albin till mig, jag är så törstig. Vet du vad det är du rå, svarar jag. - ja vatten såklart! Vad månde bliva av denna kille :-)...I morgon är det torsdag och helgen börjar här, Andreas är ledig fredagar ett tag framöver och då blir ju helgen extra lång, skönt!!! Trevlig kväll på er

Skit och blä!

Ont i halsen, halvfebrig, allmänt dåsig. Typiskt att få det en fredag, när man vill passa på att göra mycket under helgen. Nu försöker jag bara hålla huvudet över ytan, brakar jag ihop så drunknar jag i dammråttor, tvätt, leksaker och disk. Överlevnadsinstinkten är hög har jag hört :-)....Ögonkollen gick bra igår, ser tydligen toppen! Nä, få i sig lite mat innan jag skall åka och hämta lill smulan och handla Ipren. Hoppas ni får en trevligare helg än mig!

Nov. 07, 2012

Mer bilder på bakgänget

Bagarstuga!!!

Idag har jag bakat ovanåkersbröd och tunnbröd i brödstugan i Gällsbo. Det låter gammalmodigt, det är gammalmodigt, men ack så mysigt det är. Andreas moster är bagarmästaren och vi andra lärlingar, men hon var en snäll lärare, en ödmjuk variant. Det luktade så gott i hela stugan och tjejerna såg så vackra ut i sina hucklen. Mysigt med dagar som inte är som alla andra :-)...Vi fick blodad tand och skall baka en till omgång nästa vecka, kanske börja fundera på att skola om mig till bagare. Mitt upp i allt det mysiga så saknades svärmor, hennes kavlar, hennes recept och hennes passion fanns kvar, men inte hon. I min barnsliga fantasi skulle man vilja slänga upp en brödkaka till himmeln som hon skulle kunna smaska på, kanske bjuda någon på och berätta hur hon i alla år har bakat. Känns underbart att i baket kunna minnas henne med glädje och dela det med alla som var med att hon nog alltid kommer att vara den värsta bagerskan:-).Vi gjorde ett tappert försök, och nog blev det gott alltid. Imorgon bär det av till Gävle för sista efterkontrollen av ögonen, skall nog se bra ut. Andreas skall skjutsa mig, har en benägenhet att hamna i diket annars. Baksättet lär vara packat det med, tre gringos får följa med och tjata, gnälla och grina :-)....god kväll på er

Vanlig tisdag!!!

Skönt idag är det bara en vanlig tisdag, inga hantverkare som kommer eller BVC tider att passa, bara de vanliga hämtning och lämning. I morse var jag och grannen Maria ute och gick, mkt uppfriskande och skön sol, gäller att passa på när båda är hemma och mammalediga. Igår när jag hämtade Lydia efter skolan säger hon, - jag och tre till skall rymma ikväll, bara så där en natt. Är det ok?. Va svarar jag, det kan man väl inte. - det är ju bara över natten och vi kommer tillbaka, gör du smörgåsar mamma?...., vilka påhitt den ungen har. Tur jag lyckas övertala henne att stanna hemma.

Handyman!!

Om jag är gift med en handyman, det låter jag vara osagt. Men min mellersta son är en pyglare, fixare och påtare. Nu har snön nästan smält bort, men ut gick han ändå för att pygla på i trädgården. Tittar jag ut så har han fixat världens finaste/fulaste snögubbe alldeles själv. Den toppades med en självlysande keps på huvudet. Han kan min lille man ;-)

familjefrida

En trebarnsmor, arbetar som mellanstadielärare när jag inte är mammaledig. Bloggen kommer att handla om livet som småbarnsförälder, vän, livskamrat, granne och mycket mer. Livet är spännande, sorgligt, drygt, underbart och strävsamt. Vill försöka sprida glädje och uppmuntran genom mitt bloggande.

RSS 2.0