Nyår!

Jaha, då var det nyårsafton. Här ligger jag utslagen på soffan, feber, halsont, förkyld och ont överallt. Ingen fin nyårsblåsa, eller någon vacker dukning på bordet, eller tända ljus för den delen. Skall göra en ansträngning snart och fixa grekisk mat och panacotta och spela något spel med barnen, men det är nog allt denna människa mäktar med idag. Har varit sjuk de senaste tre dagarna, nu vill jag inget hellre än att vakna upp 2013 och känna mig frisk! Har bestämt promenaddejt med en långväga kompis imorgon som är hemma på besök. Så vill verkligen träffa henne:-). Har laddat upp med lite bilder över julen som jag tänkte lägga upp, men gör det senare när jag använder datorn. Vill bara önska er en sjukt mysig kväll!!! Såklart även ett gott nytt år.

Solen är på g!!!

Solen lyser så starkt idag, trots att det bara är december. Den lyser så underbart att vårkänslorna sakta börjar komma. Tänk att vi går mot ljusare tider :-), det blir lixom lite enklare att leva då. Skulle behöva komma ut på en promenad eller skidtur, men skall få gäster så mat måste ordnas. Först skall vi mötas upp på badhuset hela gänget och sen blir det mat och umgänge för hela slanten här hemma. Så jag får njuta av att se solen från fönstret! Går och flurar på att köpa en fotoprinter, någon av er där ute som har en sådan och kan säga om den är bra eller dålig. Alltså en fotoprinter som man kan koppla sin IPhone eller smartphone till och skriva ut färdiga kort. Låter så lämpligt för ofta ligger korten bara kvar i telefonen eller på datorn, det blir för krångligt att skicka in. Så tänkte att jag kanske blir bättre på att framkalla om jag hade en sådan maskin hemma. Läste Laila Bagges blogg och Pernilla Wahlgrens blogg, de båda hade fått en fotoprinter och var nöjda. Fyller ju år på onsdag, så kan ju passa på och önska en sådan av min "rika" man. Andreas är nog lite i jämnhöjd med Niclas Wahlgren :-)... Nä fortsätta med maten... See you

I helga natt!!!

Nu har vi firat julafton, juldagen och annandagen i släkt och goda vännerslag. Lagat mat, dammsugat, stoppa i sig chokladpraliner, se mysiga filmer, åka skidor, spela spel, ja massor har vi hunnit gjort på dessa dagar. Tycker ändå att jag försökt fånga dagen som det så fint heter. Det har bara varit roligt med en massa folk, inte alls besvärligt. Julklappar har jag oxå fått, vilken lycka :-)... Barnen verkar nöjda, gubben verkar glad, då är allt bra! Hoppas ni har haft det underbart under julen. Vet och förstår att denna högtid inte är så underbar för många. Tror att de flesta upplever någon form av ångest, dåligt samvetet, olycka eller känner sig deppad. Livet är komplicerat, hur många kan fira jul med hela sin familj, hur många är inte ensamma, så därför tycker jag att vi borde dra ner på det där "lycko" snacket om hur underbart det är för alla. För alla är vi värda att få känna lycka av att finnas till och njuta av vår omgivning, men förutsättningarna är olika. Ta vara på nuet, se möjligheterna i det du har och inte det du inte har. Nu blir det snart nytt år, hjälp 2013!!! Vi kommer att fira 10- år som gifta, jag kommer att börja jobba, vi kommer att åka utomlands. Mycket står för porten, mycket som vi ej har en aning om. Tycker att det känns spännande, nästan som att vända blad i en spännande bok. Det borde nog vara en komisk bok, eller en fantasybok som vänder blad, för i den här familjen är inget normalt. Önskar er alla en fortsatt trevlig jul och ett gott nytt år:-)

Familjefrid!

Familjefrid igen! Tillslut hittade vi en gran, inte utan att det tog hela fredagen för min man, men nu står den här så grön och grann. Så nu kan jag lägga ner stridsyxan mot honom och välkomna familjefriden. Vilket överskattat ord "Familjefrid", det är bara i min fantasi och i mina önskningar det råder frid. Värsta kaoset när vi skall fixa gran, ännu mera kaos när alla skall klä granen, värsta kaoset när alla vill vara med och baka, ännu mera kaos när syskonen skall samsas och vara lycklig för att det är jul. De typ går varandra på nerverna och jag exploderar för minsta motgång, där har ni julefriden :-).... Från och med nu skall jag bara take it easy. Bara för att jag har gjort allt som skall göras och resten får va, jul blir det ändå. Glad skall jag vara i dagarna tre, eller kanske året ut, god jul alla underbara människor.

Det är i Edsbyn dom bor!

Lydia frågar mig: - Visst bor Nobbarna i Edsbyn? Jag undrar vad är Nobbare? Ja dem som är dumma mot folk. Mobbare!! Frågar jag. Ja just dem, de bor i Edsbyn dem, svarar hon. Fy för Nobbare, avslutar hon med. Tur att vi bor i Alfta där inge mobbing finns :-)

Ola på bandola :-)

Tjena!! Det lider mot jul, försöker njuta i stressen och vara i nuet. Albin och Lydia har städdag på torsdagar då de städar sitt rum och lekrummet. Om de vill ha fredagsgodis så måste detta vara gjort, och ja de vill ha godis så de städar. Om än ovilligt så städar de i vartfall. Jag hör min egen stämma i Albin när han städat klart och känner sig lättad. - Lymla skit städning är såååå trött på det. Förstår han för det är tråkigt, men stökar man till måste man också lära sig att plocka upp :-). Lydia hjälpte mig att steka korv och det sprätte lite margarin från stekpannan på henne och Albin. Hör hur han försöker efterhärma ett uttryck som jag ofta kör med "Ola bandola". Men han säger Ola på bandola :-).... Idag blir det stor handling, skall försöka mig ut innan alla andra tänker samma sak. Vänta vi har ett stoooort problem! Vi har ingen gran:(..vi bestämde att vi skulle köpa en fin gran på mobackes i år, vilket alla andra oxå måste ha gjort, för det är slut!!!! Ingen av er som har en levande gran ståendes och kan tänka sig dela med sig :-)..På julen skall man dela med sig :-)...var ut och åkte skidor med ungarna här om dagen, gick superbra. Lydia och Albin kämpade på i spåret. Lydia är gör kaxig tycker att han är grym på skidor, försöker lite snällt tala om att högmod går före fall. Så mitt i spåret vänder hon sig till mig och säger. - Norrmännen är bäst i hela världen på skidor. Konstigt varför är dem inte bättre då?, säger hon kaxigt. Tycker dom borde komma hit till våran skidskola och lära sig dem å. Så den dagen hon inser att hon inte är bäst på allt blir jobbig. Ha en skön torsdag :-)

Natten går tunga ...

Sankta lucia, här lussas det för fulla muggar. I söndags lussade alla barnen på kyrkan, igår lussade Albin med sitt dagis, idag lussade Lydia i sin klass och på söndag lussar Albin igen på dagis. Sen får vi lov att läggs undan tomtedräkten och lucialinnet. Undra om vi kommer vara trött på luciafester om tio år med tre barn. Skulle tro det :-). Men det är mysig med alla söta barn och skön sång. Idag var det super kallt igen, -25. All insperation försvinner, för allt går åt till att hålla värmen. Var på julbord på Alfta Quren i tisdags med jobbet, men va god mat de var. Bäst var efterrättsbordet. Massor av choklad, polkafluff, panacotta mm. Ja massor!!!! Nu skall jag inte äta nå mer julmat innan julafton.

Saknar...

Jag är med i en bokklubb, där man får en bok hemskickad varje månad. Ofta brukar jag avbeställa månadens bok om den inte ligger i min smak. Men varje månad när boktidningen dimper ned i brevlådan blir jag nostalgis. Förut bodde vi på landet i ett torp. Det var mysigt på många sätt att bo där, men bäst av allt var det jag många gånger kan längta efter. Lässtunderna på altanen. Vi hade en stor altan med tak som vätte mot skog, åker och vatten. Timmar kunde jag sitta i en bakåtlutad stol med en varm pläd och läsa deckare. Ibland tittade jag upp från boken och bara sög in utsikten. Här har jag inte tak över min altan eller lika lugnt :-)...men det går såklart att läsa här med. Hade ju inte ungar på den tiden heller, så det fanns ju lite mer utrymme för att bara sitta försjunken i en bok. Har inte ni oxå någon speciell stund som man ibland kan längta lite extra till. Trevlig onsdag på er

Tjoho!

Ones in my life time moment. I fredags blev jag överraskad av Andreas, händer inte allt för ofta. Kan säga att jag uppskattade det väldigt mycket. Barnvakt över natten, vacker julbord på växbokrog, tid för återhämtning. Underbart! Helgen gick i ett för övrigt, med två kalas, julshopping, julskyltning och luciafest med gröt. Sitter och ser på handbollen på tv och känner frustration. In med bollen nån gång!!!!! Vill ni inte vinna Sverige? Vi vann mot världsstjärnorna Danmark, men kan inte spö Serbien. Ja ja, inte hjälper det att gnälla. Jag som gillar effektivitet gjorde en bra grej ikväll. Förra veckan bokade jag klippning för hela familjen hos en frisör som tar emot i hemmet. Så nu är hela familjen snygg till jul, eller i vartfall klippt:-)...En snygg bild från växbokrog

Mer bilder!

Bilder på fönstret

Snickeri;)

Har pysslat med ett angenämt problem ikväll. Andreas har snickrat klart mitt sy/pysselrum. Han har byggt ett rum i rummet, mycket bra blev det. Sen har han satt in ett gammalt fönster för att jag skall få lite ljus och att det skall se lite snyggt ut utifrån. Så ikväll har jag vikt in alla tyger, trådar, garner, mönster, penslar, pärlors mm. Ååå vad pysselsugen jag blev, men finns inte direkt tid ikväll för det. Har snusat på bebis idag med, hjälp vad gooo hon var. Nu kommer lite suddiga bilder på rummet.

Är inte du lite för ung!

Barnen snappar upp väldigt mycket. Mina har en viss benägenhet att snappa upp uttryck. Idag tittar Albin på mig och säger: - Är inte du lite för ung för att äta godis :). Som om jag vore en ettåring. Eller när han tittar upp från sitt legobygge och undrar vad jag letar efter, en grå trea eller en grå etta. Eller går det likabra med en svart!!!

Älskade människa!

Tänk att vara människa, inte så lätt alla gånger. Periodvis väldigt kämpigt. Det finns alltid två sidor på allt, men ibland hjälper det inte hur man vänder och vrider så känns båda sidor mörk. Sen kan det stundtals kännas som om båda sidor är ljuset själv. Att vara människa går upp och ner. Rannsakar mig själv oftare för varje år som går, inser att även jag inte är felfri, långt där ifrån. Att vi människor har ett ansvar för varandra, det är vi som gör att båda sidor ibland känns mörk eller för den delen ljus. Vi måste bli bättre på att uppmuntra, ge av vår tid men framför allt älska varandra. Vi måste framförallt se varandra, och ha goda avsikter. Vi människor kan skada med ord och handling. Människan är skör, den behöver uppmärksamhet, kärlek och uppmuntran för att orka. Det sägs att vi behöver fem positiva saker för att klara en negativ. Alltså 5-1 regeln. Förhoppningsvis kommer en morgondag som vi kan göra bättre, ge mer ljus, älska mer.

Sorry!

Förlåt om jag är dålig på att uppdatera, har inte riktig haft något att skriva. Bättre att tiga än att tala, sägs det. Men en glad nyhet har jag! I söndags fick en liten flicka se dagens ljus för första gången. Blev "faster" igen!!! Andreas bror som fick sitt tredje barn, vilket underverk. Annars går vi väl i väntans tider ;)...på julen alltså, för det är väl de advent står för. Här i ALFTA är det super kallt, nästan 30 grader i några dagar nu. Vi håller oss inne, lika så bra.

familjefrida

En trebarnsmor, arbetar som mellanstadielärare när jag inte är mammaledig. Bloggen kommer att handla om livet som småbarnsförälder, vän, livskamrat, granne och mycket mer. Livet är spännande, sorgligt, drygt, underbart och strävsamt. Vill försöka sprida glädje och uppmuntran genom mitt bloggande.

RSS 2.0