Välkommen vinter!

Ååå vad de var mysigt att vakna i morse när marken var täckt av snö. Efter frukosten klädde vi på oss och hoppade runt i snön. Efter fm fikat gick vi faktiskt till ishallen och åkte skridskor. Tycker Lydia och Albin har blivit riktigt duktiga att hålla sig på fötterna och ta sig framåt. Ludwig däremot är fruktansvärt bråkig. Han bara sprang omkring på ishallen, rullade sig i snus, skrek och rymde. Ja en liten nanny skulle sitta fint ibland för att avlasta en sliten morsa;)... Apropå avlastning, på fredag åker jag med morsan, syrran och svägerska på spa. Så jag skall väl inte klaga;-). Igår var det barnvälsignelse för lille Sixten. Tänk att allt gick då bra med den lille kämpen trots allt. Lovade humor...har ni sett lejonkungen? Där finns ett vildsvin som heter pumba. Han blir arg av att bli kallad gris, utan vill bli kallad Herr Gris. Albin leker lejonkungen för fullt, men har missuppfattat Herr Gris och springer runt och säger, kalla mig Per Gris!!!!! Ja annars inget nytt under solen.

Dags för lite humor!

Har inte lyckats printa ner alla roliga kommentarer och saker som  sker här hemma. Utan det har blivit lite mycket berättande om allt som sker, det är väl inte fel det heller. För er som läsare är det nog inte så roligt att höra att jag har putsat fönster och bakat. Så dax för lite humor!!! Oj det blev helt svart i mitt huvud, kommer inte på något just nu, men ge mig en dag eller två.

För sex år sedan...

Eftersom denna blogg skall bli en sorts dagbok som mina barn kan läsa när de blir äldre. Så måste jag skriva några rader om vad som skedde för exakt sex år sedan. Då hade världens finaste flicka sett dagens ljus. Efter 9 månaders väntan så dök hon upp, som vi hade längtat. Hon var en liten näpen flicka med kolsvart hår. På kvällen dök farmor, farfar, mormor, morfar och moster upp på bb i Mora och bara njöt av underverket. Idag är hon hela sex år, med mycket vilja och fylld av energi. Underbart att hon finns hos oss!!!!

Kalas i all ära...

Kalas i all ära, men nån måtta får det vara. Hela helgen är späckad med barnkalas. Igår var det 15 barn som rockade loss här hemma, kan lova att de rockade. Idag är det badkalas för två andra töser och imorgon är det kalas här hemma igen för tjocka släkten. Nu är det lördagsmorgon och energidepåerna är slut, hur skall vi då ro allt iland. Oj skrev jag vi, menade jag. För Andreas har äran att vila upp sig i skogen även denna helg. Mysigt för han att dricka kaffe till ljudet att susande vindar, annat med mitt kaffesällskap. Tutande partypipor, tjoande barn, omkullvälta saftglas. Men hjälp vad jag gnäller, är ju roligt oxå. Men som jag sa, allt är roligt med lite måtta. Skall försöka röja lite här hemma med den sista energin jag har och baka en sista kaka tills imorgon. Nu hörs barngråt från övervåningen, bäst att rusa

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3340190/images/2012/pic_508258709606ee030ac029fd.jpg" class="image">

Städhjälp

Förresten jag ljög, jag har inte gjort allt själv, fick faktiskt hjälp. Titta in sötaste städhjälpen ;)

En bit på väg!

Har hunnit mycket idag. Bakat till kalaset, stor städat kök och hall, putsat fönster, målat lekstugedörren, handlat, postat paket, ja och jagat Ludwig;)... Känns i vart fall som jag är en bit på väg på veckans alla göromål. Skall försöka mig på en löprunda nu ikväll innan Sverige-Tyskland matchen. Men har sådan spänningshuvudvärk, så får se hur tempot blir :(.

Dansa, pausa

Dansa pausa.....jag vet att den låten är dryg och att den sätter sig i huvudet, men kan ändå inte hjälpa att jag tycker lite om den. Det är ju sant, först dansar livet, sen måste vi pausa en stund för att åter dansa igen ;)... Den här veckan har varit en blandning av dans och paus, mest dans. Andreas har jagat älg, fick hem kött igår, som nu ligger i frysen. Har åkt på nå joll, typ inflammation i axeln, har haft så djuriskt ont hela veckan, kan inte fatta vad jag gjort. Värk som övergår till huvudvärk varje dag, nä nu får inflammationen gå över. Skall på buspalatset och busa med ungarna idag, kanske att de kan roa sig själv lite så att jag kan sitta still och vila min axel. På fredag är det flickkalas här, Lydias klasskamrater kommer hit för att fira 6-åringen. Så får lov att baka lite denna vecka, även fönsterputsning står på schemat. Bäst att skynda sig med fönsterna, eftersom graderna kryper ner för varje dag. Såg en bild från Jämtland, där var det fullt med snö. Så det står nog inte på förnst det snöar. Vi har testat laktosfritt på Albin i två veckor nu. Vilken skillnad på hans mage. Efter 1,5 år av diarré eller lös mage så bajsar han nu vanligt och en max två gånger per dag. Förut sprang han jämt på toaletten. Skönt för honom att magen är bättre. Ha en toppen vecka ;-)

Kubb;)

91 kubb! Gött att doppa med mjölk, det räcker åt er med ;)

Lyssna igen!!

Lyssna på denna kärlekssång, du betyder allt för något,  var inte rädd det finns någon bredvid dig som räcker ut handen. DU är så älskad som du är, precis som du är, någon vill verkligen ge dit allt. Lyssna och ta till dig, du är unik.http://www.youtube.com/watch?v=k9y-MrVsqFg&feature=related

Lyssna och känn in !

http://www.youtube.com/watch?v=3gF_y4mxp8Q

Fredag!!!

Ja då blev det fredag igen, hinner ju knappt bli måndag förnst fredagen är här. Har hela källaren full av tvätt som borde vikas in, golv som måste dammsugas, disk som står odiskad, sängar som skall bäddas, så jag har och göra en stund. Kan vara bra att det finns lite sysslor att prygla med så att jag inte blir förslappad ;). Gjorde höststädning på gården igår, så nu är studsmatttan borta och en massa andra leksaker. Så nu är vintern välkommen att komma på besök.

Kanelbullensdag

Idag är det kanelbullensdag och min brors 30-års dag. Får se vad vi kommer att fira, Bullen eller Jocke, fast det är nästan samma sak. En dag som denna skulle jag gärna varit på jobbet, för att kunna bli bjuden på bullar, men får hålla tillgodo med knäckebröden här hemma. Kom nyss hem från hc, ingen halsfluss på lilleman, men röda öron och röd hals, men febern har sjunkit nu. Så nu hoppas vi på en frisk helg:). På måndag startar årets älgjakt, får se om de blir något kött till nästa helg. Nä fira med bullar och kaffe ni, så sitter jag här hemma och blir smal. På återseende ;)

800 grader

800 grader, inte bara Ebba Grön som tycker så. Ludwig har nog typ 800 grader i feber. Han nästan kokade inatt, lillskrutten. Han har legat på mig hela natten och jag har strukit han på pannan och ryggen. Nu är han lite piggare och ligger i soffan och myser. Lydia går och nynnar på en härlig låt som heter "Tacksam". Tacksam, jag är så tacksam, för ..., så rabblar man en massa man är tacksam för. Det blir en väckarklocka att höra den låten, finns så mycket i mitt liv att vara tacksam för. Börja vara tacksam för allt de goda vi har fått till oss. Börja rabbla som i låten och ni kommer märka att det finns massor.

familjefrida

En trebarnsmor, arbetar som mellanstadielärare när jag inte är mammaledig. Bloggen kommer att handla om livet som småbarnsförälder, vän, livskamrat, granne och mycket mer. Livet är spännande, sorgligt, drygt, underbart och strävsamt. Vill försöka sprida glädje och uppmuntran genom mitt bloggande.

RSS 2.0