Lördag;)

Genom frusen, är så ruggit väder ute. Sitter med fleecejacka och filt i soffan och tittar på film med ungarna. Har varit på handbollsträning i morse med Lydia och sen har vi stått på loppisen under Ekmans. Full rusning på loppisen, då är det roligt att stå och sälja. Nu är Andreas i skogen och fixar med älgpassen inför kommande älgjakt. Börjar bli dags för oss att boka utlandsresa, någon av er som åkt till Egypten i feb/mars och har något att säga om det. Lydia vill gärna dit, Albin är livrädd, säger att det är krig och Farao är så dum. Just nu läser jag resensioner om olika resdestinationer för att inte köpa grisen i säcken. Händer mycket roligt nu, mamma har lovat att bjuda oss döttrar och sonhustru på spa i Mora. Fatta vilken lyx, så hösten blir verkligen mysig. Önskar er en fortsatt härlig helg, på återseende.

Köra bil, min sämsta sida.

Jag nästan hatar att köra bil, är så usel och känner mig osäker. Idag i Bollnäs, vet inte hur många fel jag gjorde och hur många bilister som tutade på mig. Albin undrade varför alla tutade, kör du för fort mamma. Nej!!!!! Jag vet inte vad alla andra håller på mig, jag kör i vart fall. Ååå alldeles svettig efter parkeringar och utfarter. Till och med p-lisorna var framme i Bollnäs idag när jag är där. Så jag kuta runt bilen några varv för att se att alla fyra hjulen stod innanför. Nä skönt mes fredag, inge mera bilkörning för mig i helgen, cykeln går bra!

Kör så att det ryker

Ja det nästan ryker här hemma, för det är sådan full rulle på alla. Ungarna skall på det ena och de andra och vi vuxna skall hinna med en massa fix och trix. Någon liten list som skall snickras och målas, hyllor som skulle ha skruvats upp i flera år, rensning av kläder mm. Sen skall man hinna med att umgås och träna sin lagom runda kropp med. Ja nog glöder det här ibland. Igår tog jag mig i kragen och fick massor gjort, gjorde även Albin glad och sydde hans vampyr mantel som han tjatat på ett tag. Så nu leker han vampyr, drake, riddare mm. Passade även på att sy en hakklapp av tygvaxduk som jag sett en kollega gjort. Super praktiskt och bra? Något att rekommendera för er som har småbarn. Veckan fortsätter i hett tempo, imorgon kommer några daglediga mammor på varm smörgåstårta och umgås lite, trevligt. Sen ännu mera trevligheter på torsdag när jag skall fixa till kalufsen hos frisören. God natt

Städa, städa varje fredag och så varje jul, för det tycker jag är kul.

Mer bilder

Bilder från sommarn

Lite bilder från sommarn som gör en glad;)

Helgen till enda;)

Söndagskväll, en kopp kaffe och jordgubbspaj. Så avslutar vi denna helg. Kl 9 imorgon skall jag ligga på en massagesbänk på Alfta rehab och avnjuta en timmes massages, välbehövligt. Helgen har gott fort som vanligt, lite nytta och lite nöje i en blandad kompott. Nu väntas nya möjligheter och roligheter ;)...Nä dags för sängen och boken, skönaste stunden på dygnet. God natt och på återseende ;)

Du passar att vara tjock;)

Idag gick vi på is, ungarna och jag. Friåkning i ishallen, stappligt värre. Men skam den som ger sig, bara att fortsätta öva. Efter middagen åkte jag till rehab för att träna Step. Innan jag åkte frågade Lydia vad jag skulle göra. Åka och träna så jag blir smal och fin, svarade jag. Hon har mål i mun och säger att jag inte alls behöver träna, jag är ju såååå fin redan, Du passar i att vara tjock säger hon. Ååå vad uppmuntrad jag blev, men ärlighet varar längst. Antingen så får jag inse att jag passar som tjockis, eller så får jag öka takten och träna hårdare så hon inte ser mitt hull ;)... God kväll ;)

Lingon

Har fyllt frysen med lingon, äppelmos, gelé, hallon, jordgubbar, saft och vinbär, så nu kan vintern komma. Ser inte ut att bli någon svältperiod här, fast i längden är det nog inte så gott att leva på lingonsylt toppat med äppelmos. Det är både skönt, gott och rofyllt att ta reda på det som naturen erbjuder. Här hemma är minstingen sjuk, feber och förkyld, som alla ni andra kanske. September är väl förkylnings månaden?? Den här veckan är det hälsoveckan i denna kommun, Martina Haag kommer hit och föreläser och en massa gratis pass finns att prova på. Så denna vecka får vi försöka vara extra hälsosam ;)Lydia skall springa sin första skoljogg på onsdag, hon var mest nervös för att bli svettig. I fredags var vi på badhuset efter sommaruppehållet, mysigt var det. Bäst av allt var att Lydia och Albin lärde sig att simma. Våra två fiskar ;)

Torsdagsparty!

Ikväll är det inredningsparty här. Så idag åker kaveln och sopkvasten fram. Det är fruktansvärt stökigt här, och inte tala om hur lortigt det är. Nä säger som en bekant sa som tal på ett bröllop. Hon skulle ge bruden ett råd om det känns tufft ibland. " Min man brukar säga You have to learn to live with the shit. Helt rätt. Bara att vänja sig att leva med skiten, ingen ide att försöka sig på förändring. Helgen är späckad, men hoppas den kan vara givande ändå ;)...tänkte lägga ut en bild på petflaskan och visa hur långt vi lyckta spara. Det är nära nu:)...Igår tappade Lydia sin andra tand. I natt kom jag på att hon lagt den i ett glas för att den skulle förvandlas. Var bara att norpa ur petflaskan och smyga dit i morse. När hon såg guldtian, sa hon direkt - har du tagit ur sparflaskan mamma. O tok svarar jag, jag har ingen aning vad som hänt. Hon titta störigt på mig och säger. - det känns inget roligt att du tar från sparflaskan, eftersom jag tappar tänder hela tiden kommer mina tänder göra att hela resan blir förstörd. Hon kan hon. Nä åter till hushållsarbete

Stora damen

Hejsvejs

Pojkarnas dag idag. Måndagar och fredagar är det jag och pojkarna, när Lydia är i skolan och förkovrar sig. Det är synd att planera något att göra här hemma, när Ludwig är vaken. Tänkte måla lite mera och rensa lite leksaker, men spar nog det tills middagsluren. Det ser ut som om mina häckplaner håller på att gå i stöpet. Kommunen skall komma hit och göra en ny väg, precis där vi tänkt satt häcken. Såg att de markerat på vår gräsmatta. Hade jag varit mer likt min far, hade jag frågat dem att gräva en skåra för häckarna när de ändå är igång med maskiner och så. Men är nog för blyg för det. Inte vill jag kosta på några plantor som de sen kör över....nej får se hur detta slutar.

familjefrida

En trebarnsmor, arbetar som mellanstadielärare när jag inte är mammaledig. Bloggen kommer att handla om livet som småbarnsförälder, vän, livskamrat, granne och mycket mer. Livet är spännande, sorgligt, drygt, underbart och strävsamt. Vill försöka sprida glädje och uppmuntran genom mitt bloggande.

RSS 2.0