Det tar aldrig slut...

Han överträffar oss alls våran lille Ludwig, eller skall vi kalla han lilljonas. Hans farbror Jonas har satt en viss prägel på vår son. Han är helt galet tokig precis som farbror. Igår när jag skulle blanda upp en HEL tillbringare med juice för att febrige Albin behövde juice. Tömde upp ett glas och gick iväg till Albin, tillbringaren stod kvar på bänken. Hinner bara in till vardagsrummet när jag hör splash. HELA tillbringaren är tömd på köksgolvet. Mattan är dygnsur, får ta bort lister för juicen har letat sig bakom och inte tala om hur klibbig det var överallt. Idag när jag lägger ut han i vagnen för att sova middag så händer det igen som aldrig fick hända. Han lägger sig snällt och jag hör inget mera. Efter en timme går jag dit bara för att kolla att allt ser lugnt ut. Ja hela vagnen är öppen filtarna på marken och ungen är borta. Han har rymt. Hittar han gråtandes på baksidan, men kan följa hans spår. Under en timme har han haft lite fritid ute från sin mamma och tultat runt på grannarnas gård. Ghaa jag blir knäpp snart, ungen är ju världsbäst på hyss.

Galen på lille vilden!

Inte annat än att jag skäms över min bråkige lilleman. Vi kan knappt åka bort för då river och stökar han överallt. Igår var vi bjuden till Andreas moster och Ludwig var i sitt esse. Han förstörde en fin glaskåpa, hittade köksknivar, puttade små bäbisar och som grädde på moset så satte han igång duschen med sig själv inuti. De andra barnen skrattade gott när han står där inne med kläderna och blir genomblöt. Kan säga att jag var skapligt svettig när jag åkte hem. Hur kan man vara så bråkigt, vad har jag gjort för fel?

Sjukstuga!

Här hemma är små pojkarna sjuka:(...bara att ha tv:n igång och servera glass mellan varven. Imorgon är min jobbardag så då får Andreas vara sjuksyster. Har även mammagruppen på middag imorgon och vet inte än vad jag skall bjuda på. Vi har haft en bra helg mer mycket insperation för själen, känner mig påfylld.

Fredagsmys!

Nu har vi kraschat i soffan! Hela familjen är samlad plus grannpojken. Jag hade skidor på gympan i skolan idag, frös som en gris. Är inte varm än, hjälper inte hur många filtar jag har på mig. Är trött efter en intensiv vecka, är bara att snabbladda för imorgon är det intensivt igen. Albin fattar inte att det heter finkan(fängelse) utan tror att det heter skinkan. Passare så inte polisen sättet dig i skinkan, säger han. För att öka på vår dåliga allmänbildning så borde vi titta på "på spåret " men ungarna har valt "gladiatorerna", så ikväll blir vi nog inte nå smartare. Ha en underbar helg!!!

Hjälp vad dålig jag är!

På att uppdatera. Har inte haft skrivlust på ett tag eller så har jag för mycket att göra. Här rullar veckorna i rasande fart. Har börjat jobba lite smått nu, ååå vad roligt det är. Är så härligt att vara tillbaka på jobbet och träffa alla elever och personal. Älskar mitt jobb ;-)..., något nytt varje dag, ingen dag är den andra likt. Nu har vi kraschat i soffan efter badhus besök och mat hos Andreas far, mkt skönt att bara slappa. Igår bokade vi resa till Rhodos för hela familjen, underbart. Underbart är kort, därför räcker det med en vecka:-). En helg som är oplanerad för familjen Persson, känns som det är på sin plats. Hoppas på sovmorgon imorgon om min käre make kan tänka sig att kliva upp med små trollen. Nä sängen känns som klart bästa alternativet nu, dags för lite sömn. Skriver roligare saker en annan dag, men nu vet ni att jag lever.

Fjällenresa!!!

Ungarna har varit till grannarna och skrytigt om att vi har varit till fjällen. I wish ;-)... Nä som värdens trökigast och snålast familj har vi varit till Harsa och åkt skidor och pulka. De trodde att vi var i fjällen, lätt lurade. Vi packade matsäck för hela dagen, korv och grejer. Det var inte direkt upplagt i Harsa för familjemys, utan vi fick stå på parkeringen och äta kall korv. Själv drog jag ut på en "liten" runda innan vi åkte hem. Tänkte bara ta typ 2-4 km innan vi drog hem. I min värld brukar blå bana var lätt och kort. Så jag följer den blå banan. Efter att jag åkt, åkt och åkt över berg och dalar ser jag en karl på långt håll. Jag har ju lite smått panik vet ju inte hur lång banan är. Frågar han hur lång den blå banan är, 15 km svarar han. Hjälp!!! Var ju bara att tuffa på! På slutet var en enorm backe i is. Jag får lixom inte stopp på skidorna och får lov att skrika till de framför mig Tut tut, ur spår, för jag kan inte stanna!!! Väl framme sitter alla i bilen och väntar, vissa har till och med somnat!!! Så fjällen, vi kommer något annat år ;-)

Bilder från jullovet!

  Här kommer bilder i en salig blanding av jullovet. Tyvärr knäppte jag inga kort på julafton, juldagen eller annandagen när alla samlades. Är totalt sämst på att ha med kamera.
  '

Tantvarning!

Jaha... Då var man ett år äldre! 29 år, hjälp känner mig som värsta kärringen. Vart tog tiden vägen? En dag på året när man förväntar dig sång och frukost på sängen, men förväntan är överskattad. Det blir aldrig som man förväntat, lika bra att ta det man får ;-). Maken var uppe i ottan och drog till jobbet, så jag och mina pojkar sov en stud till. Fick fixa frukost själv och ösa Happy birthday på spotify istället, men vad gjorde väl det när tulpanerna stod på bordet och ett glittrigt paket låg däri. Jag fick en spahelg på södraberget i sundsvall, underbart. Men efter den morgongåvan gick allt bara utför. Märks att man blivit äldre. Skulle ta mig ut till bilen för att åka på buspalatset och träffa gamla vänner. Varpå jag glömt att jag blivit äldre och att det var väldigt halt ute. Jag flyger som bara den på isen och slår hål på mina skönjeans och ett super sår i knäet. Blodet rann, men tror att lårbenet klarade sig :-). Kom tillslut fram till buspalatset, precis rätt ställe att fira sin födelsedag på! Hög ljudnivå, kladdigt, dyrt, kallt, men jag fick ett kärt återseende med Åsa och Sofia och deras barn. Sen var det faktiskt mysigt att vara med mina pojkar oxå, de skötte sig väldigt bra. Var nog deras present till mamman!!!! Hem igen och fixa tårta,,, nu i säng efter en, två eller ja fyra bitar tårta!!! Tack för alla grattis!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3340190/images/2013/pic_50e4b862ddf2b3408d0010d5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3340190/images/2013/pic_50e4b8a9ddf2b327b10005ed.jpg" class="image">

familjefrida

En trebarnsmor, arbetar som mellanstadielärare när jag inte är mammaledig. Bloggen kommer att handla om livet som småbarnsförälder, vän, livskamrat, granne och mycket mer. Livet är spännande, sorgligt, drygt, underbart och strävsamt. Vill försöka sprida glädje och uppmuntran genom mitt bloggande.

RSS 2.0